5 dl vettä
2 dl sokeria
1-2 tl suolaa
50 g hiivaa
8-10 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
1-2 tl vaniljasokeria
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja vaniljasokeri. Lisää sulatettu rasva ja sitten jauhoja niin kauan, että taikina irtoaa käsistä ja kulhosta.
Anna taikinan kohota noin 30-45 minuuttia.
Pyörittele taikinasta pikkupullia ja kohota pellillä liinalla peitettynä.
Ennen paistamista paina pulliin keskelle nokare maidotonta margariinia ja ripottele sen päälle noin 1 tl sokeria tai kanelisokeriseosta.
(Pinnaa voi myös "voidella" vesi siirappi seoksella ennen paistamista. )
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti