perjantai 4. syyskuuta 2009

Hunajalimppu


4 limpun taikinaan tarvitset:

______________________

1 L vettä tai maitoa

50-75 g hiivaa

4 tl suolaa

2-3 rkl hunajaa

4 dl ruisjauhoja

3 dl kaurahiutaleita

n. 12-13 dl vehnäjauhoja

Voiteluun: vettä tai maitoa

Pinnalle vehnäjauhoja

__________________

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

2. Lisää suola, hunaja, ruisjauhot ja kaurahiutaleet.

3. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi, mutta pehmeäksi taikinaksi.

4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa hyvin peitettynä.

5. Leivo taikinasta 4 pyöreää leipää. Pane ne leivinpaperilla päällystetylle pellille.

6. Painele leipiä vähän matalammiksi. Voitele pinta vedellä tai maidolla. Ripottele pinnalle runsaasti vehnäjauhoja. Levitä jauhot tasaisesti leivän pinnalle.

7. Anna leipien kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla.

8. Tee terävällä veitsellä ristikkäisviiltoja leivän pintaan.

9. Paista leivät 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.

________________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti