lauantai 2. toukokuuta 2009

Mitä viimeiset kolme viikkoa...

on pitänyt sisällään?

No pääsiäisen jälkeisellä viikolla oli vain neljä työpäivää. Ihan jees, kun reilu viikon loman jälkeen oli outoa palata taas työrutiiniin.

Seuraavana viikonloppuna 18.4. oli kastejuhla, jossa siskonpoikani sai vihdoin virallisesti nimen.

ja sitä seuraavana viikonloppuna 25.4. oli tätini 50 -vuotis syntymäpäivä.
Mieheltäni pyydettiin kakkuun maidoton kuorrutus. Kakussa ei saanut olla lainkaan maitotuotteita, joten etsin netistä sokerikuorrutetta myyvän kaupan ja tilasin valkoista ja ruskeaa kuorrutetta. Nyt saataisiin kokeilla millaista se on käytössä. No tiukille meni kun Itellalaiset lakkoili , niin oli epävarmaa kerkiääkö paketti tulla perjantaiksi postiin. Lauantai aamuna piti kakun jo olla valmiina. Onneksi paketti tuli ajoissa.
Perjantai -iltana töitten jälkeen sitten aloin "väkertää" kakkua valmiiksi. Juu siitä tuli miun projekti.
No aloittelijalta ihan ok, mutta en kyllä ollut itse tyytyväinen lopputulokseen. ja kukkiakaan en kerinnyt koristeeksi tekemään joten piti laittaa koristeet joita ei todellakaan voi syödä.

Hyviä puolia sokerikuoruutteessa on; kaulittavuus hyvä, ei "hikoile" (olen aiemmin tehnyt kakkuihin päällisiä marsipaanista, mutta kun se on jääkaapissa niin se hikoilee) ,sokerikuorrute pysyy mattapintaisena ja kauniina.

Enoni perhe tuli myös syntymäpäiviä varten Tornioon ja heidän kanssaan yritettiin viettää aikaa. He tulivat perjantai-iltana ja kotiin he lähtivät ajamaan sunnuntai aamuna.
Siis kiireinen viikonloppu. Kun vielä oli äidin kanssa suunniteltu sunnuntaille munkinpaisto urakkaa.

Ja sitä se oli. Tällä kertaa munkin paistossa olimme vain minä ja äitini. Tytöt ei päässeet. Mutta siitä huolimatta teimme viisi (5) litraa taikinaa, kolmessa satsissa, jotta kerkiää pyöritellä ja paistaa ajallaan. Urakkaan kului 5-6 tuntia, mutta se oli kivaa.
Leivoimme ja paistoimme grillikodassa ja juttelimme niitä näitä. välillä meillä kävi vierailijoita munkkeja maistelemassa. Nam, on muuten hyviä. Munkkeja tuli noin 240 kpl.
Niin ja koska Eetu toimi apulaisena koko päivän (kävi vähänväliä kysymässä tarvimmeko jotain ja haki pakastepusseja ja milloin mitäkin.), niin annoimme hänelle palkaksi kolma munkkipussia. Hän sai käydä myymässä ne ja siten kerryttää matkakassaa Helsingin matkaa varten.
Hän myi yhden pussin sedälleen, toisen isoisälle ja kolmannen naapuriin mieheni tädille.



Simatkin laitoimme tulemaan kun viikonpäästä on Vappu.
Pitää vain vielä selvittää milloin vappukulkue on. Lapset tykkää ihan varmasti. Molemmat ihailee moottoripyöriä. (toivottavasti ei tarvitse ikinä ostaa heille sellaisia, pelkäisin koko ajan että loukkaavat itsensä)

1 kommentti:

  1. Hei
    Kiitos Taina , kun voimme seurata elämääsi hiukan täältä sivuiltasi.
    Jatka samaan malliin
    t: tätisi...?

    VastaaPoista