sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Pääsiäisestä vielä...


Hei taas. Anteeksi kun on jäänyt päivitykset tekemättä. On ollut niin mahdottomasti tekemistä ja tapahtumia, etten vain oikeasti ole kerinnyt.

Mutta koska jostain on aloitettava, niin jatkan pääsiäisjutut loppuun. Eli tuolta viikolta kun olin lomalla :)


_______________________________________________

Perjantaina 10.4. Piti valmistella mökille lähtöä ja lasten virpomisreissua.

Kävin ostamassa ison säkillisen suklaamunia siltä varalta että meillä käy virpojia. Käytiin kylästelemässä ja oltiin kotona hiemen ennen iltaseitsemää. Seitsemän aikaan illalla haettiin Eetun kanssa oksia ja koristeltiin ne höyhenillä. Hieman myöhemmin, kun lapset olivat jo nukkumassa, ompelin Eetulle virpomisviitan ja Pikkumiehelle hatun. Mieheni pakkasi sillä aikaa kamppeet reissua varten. Tarkoitus oli lähteä ajamaan aikaisin aamulla.

_______________________________________________

Lauantaina 11.4.

Syötiin aamupalat, pakattiin auto ja minä puin pojat virpomisvalmiiksi.

Söpöjä virpojia meillä.


Ensin ajettiin minun mummoa katsomaan. Vanhempani olivat siellä myös. Ihan ensitöikseen pojat virpoivat ja saivat karamellit palkaksi.

Virvon varvon tuoreeks terveeks, tulevaks vuodeks, vitsa sulle palkka mulle. Vähän kyllä ujostutti, mutta kyllä se siitä.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

No meinasi unohtua mainita; Kimmo ei tullut minun mummolaan, vaan jätin hänet mummin postilaatikolle, mistä hän lähti kävelemään mökille. (ei suutuksissa, vaan muuten vain. Hyvää kuntoilua ja ehkäpä tilaisuus löytää hyviä kuvauskohteita). Matkaa oli noin 16,5 km.

Minä ja pojat lähdimme ajamaan mökillle noin 2-3 tuntia sen jälkeen kun mieheni lähti kävellen sinne.

Oli muutamat "mökkeilijät" ihmetelleet ohi ajaessaan, että mikäs mies se täällä kävelee ;)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mökillä oli kivaa ja lasten kanssakin rentoa. Ei enää ole liian pientä lasta, ei tarvitse kantaa ja syöttää ja nukuttaa... kaksi vuotias on jo paljon helpompi ottaa mökille mukaan, varsinkin kun paikka on niin alkeellinen ettei ole vessaa(on ulkohuussi), ei juoksevaa vettä ja lämmityskin toimii puita polttamalla takassa tai uunissa. Liikaa touhua ja "kädet sidotut" , jos on vauva matkassa. Mutta ihanan nostalgista. Kyllä, tykkään olla mökillä.

Lapsetkin viihtyivät hyvin ja leikkivät keskenään.

Mäen laskija. Kun mökki on rinteessä, niin oli hyvä laskea kelkalla ja suoraan järvenjäälle.

Mökillä olivat kaikki minun sisarukset seuralaisineen ja perheineen. Ja minun vanhempani. niin ja vieraita :) JA Kyllä, miehenikin saapui aikanaan, muutaman tunnin kävelyetapin päätteeksi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ah.... ja sitten se juttu jota oli odotettu. Eli lähdettiin pilkkikisoihin koko konkkaronkka. Mökkiläisten pilkit pidettiin siis lauantaina 11.4. klo 14-16.

Mökkiläisiä tulikin paikalle kiitettävästi ja päästiin tutustumaan hyvin laajan alueen mökkiläisiin.

Pilkkiaikakin oli juuri sopiva, kaksi tuntia.

Minä sain kolme ahventa 560 g ja yllätys oli suuri kun voitin naisten sarjan ja itseasiassa koko kisan, koska miehistä paras sai 260 g kalaa. Lasten sarjan parasta tulosta en muista. Mutta kaikki lapset saivat karkkipussit, tuli sitten kalaa tai ei.

Laavulla sai kahvia ja voi paistaa makkaraa ja rupatella tuttujen ja tuntemattomien kanssa ;)

Suuret kiitokset tapahtuman järjestäjille !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kisapaikalla kului aikaa sen verran, että kun mökille taas päästiin, niin paistettiin vielä makkarat ja pakattiin kamppeet autoon.

Makkaranpaistossa minun kanssa sisareni mies.

Ja laulun sanoin; "Kotiin päin, äiti, minä vaellan.." juu miun äiti ja isä jäivät vielä mökille, mutta meidän oli lähdettävä kotiin ja lasten kerittävä käydä virpomassa vielä Kimmon vanhemmille. Lopulta ihanan , mutta väsyttävän päivän jälkeen päästiin kotiin ja nukkumaan noin klo 21.00.

_____________________________________________________

P.S. Pahoittelen tätä tekstiä. Tylsää luettavaa. On niin paljon kerrottavaa ja tästä tulisi valtavan pitkä sepustus, jollen lyhentäisi tätä. Siispä jätin paljon pois ja kerroin vain pääasiat ;)

Näin siinä sitten käy, kun jättää päivittämisen venymään pariksi viikoksi.





1 kommentti:

  1. Mukava oli lukea teidän pääsiäisretkestä, ja kiva olisi jos Pelloonkin ehtisitte jossain vaiheessa, ei ollut yhtään pitkästyttävää tekstiä. merja

    VastaaPoista