tiistai 7. syyskuuta 2010

Mustikkapulla (maidoton, munaton)

Mustikkapullat (maidoton, munaton)

Ohje oli Yhteishyvä-lehden mukana jo hyvän aikaa sitten ja meinasi minultakin mennä ohi. Tässä ohje hieman muunneltuna.
Pullat ovat pehmeitä ja maukkaita.

24 kpl

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
150 g maidotonta margariinia
n. 16 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
200 g jäisiä pakastemustikoita
1 dl hillosokeria
3 rkl perunajauhoja

Sulata margariini kattilassa. Lisää vesi ja lämmitä kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva haaleaan nesteseokseen. Lisää mausteet.
Lisää joukkoon vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaksi.

Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta 24 kpl pyöreitä pullia. Nosta pellille ja anna kohota peitettynä noin 30 min.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Paina kohonneisiin pulliin lasinpohjalla syvennys. Paina lasi välillä jauhoihin, niin se ei tartu pulliin. Jaa jäinen mustikkaseos syvennyksiin.

Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasossa noin 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti