sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Ihana kevät

Eilen aloitettiin pyöräilykausi koko perheen voimin. Reilu 10 km poljettiin. Isi edellä sitten pojat ja minä perässä kärryn kanssa. Evästeltiinkin välillä. Meillä oli matkassa keksejä ja mehua. Hurjan mukavaa.
Kotiin päästyä tehtiin pihalle nuotio ja paistettiin makkaraa ja ulkoiltiin monta tuntia. Illalla iskä tekasi friteerattuja banaaneita jäätelön kera. nams ja mums :P
Kyllä tuli uni helposti kaikille ja pitkästä aikaa joka iikka nukkui koko yön sikeästi. Harvinaista, kun meillä noustaan yleensä monta kertaa yössä milloin minkäki takia. Vaavi heräilee jne.

Tänään oli sitten piha- ja rapaleikkejä. Pikkunenkin tepsutteli tomerana lätäköstä toiseen ja vaatteita sai kuivatella koko ajan. Kintaita vaihettiin tiheään tahtiin kaikille :)
Ihanaa....kun tällaista ois aina ja joka päivä.

"Kevät puro lorisee,
Uppo-Nalle horisee.
Kevätmietteissä hassuissa,
kumpparit väärissä tassuissa."

Näin toivomme lämpimiä säitä,
lumen sulamista ja iki-ihania lätäköitä.
Pihalle puroja tuunaamaan,
vallattomat poikani saan.

Noh ei nyt ihan runoja rustaamaan sovellu tämä äiti.
Jätetään tuo siis niille jotka osaa :)

Huomasin just, että pitää täyttää tuota lappua taas, jonka poika sai koulusta. Niillä on nyt pelivapaa kaksiviikkoinen. Osaa ottaa koko perhe. Eli viimeviikon ja tulevan viikon pelikielto. Tietokonepelit, wii, nintendo ym konsolipelit kiellettyjä. Viimeviikolla pelattiinkin monta kertaa lautapelejä, net on luvallisia .)
Hyvin on siis tässä perheessä pysytty erossa tietokonepeleistä. Muita pelikoneita meillä ei ookaan. Hyvä met!

Niin ja toinenkin lappu. Liikuntaintoilua. Iskä ei ottanut haastetta vastaan jokapäiväisen liikunnan seuraamisesta, joten miun täytyi. Siispä sekin ajantasalle. Ei se nyt ihan pahalta näytä muttei hyvältäkään. Pitää liikkua enemmän.
Pojan liikuntakorttikin pitää laittaa ajantasalle. Mutta se kyllä liikkuu niin paljon ettei taida tila riittää ;)

Niin...hassuja nuo lapset....net kans mietiskelee kaikenlaista ja joskun niiden suusta kuulee yllättäviä asioita :) Kun kävimme perjantaina kävelyllä ja ehdotin nelivuotiaalle, että voitaisiin samalla harjoitella kirjaimia, niin totesi " ei jaksa nyt, sitten isompana pookana jaksaa paremmin". niin että silleen. Ei sitten harjoiteltu. :)
Yritetään huomenna, josko jaksais. Hänen puuheessaan muutamat kirjaimet muuttuvat vääriksi.
Iltapalalla hän selitti mitä oli aiemmin piirtänyt. "-äiti mie piiltin tunamin joka hukutti tinopeksin ja kaikki tinoaulukket uoli. Siis jotenkin noin ja mie kuulin että tinokeksi hukkui ja kysyin siitä pojalta, niin katto pahasti. Äiti sekottaa nyt keksit ja vaaralliset dinosaurukset ;D

Ehkä se vain onkii niin, että vika on äiteen korvissa ! ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti