Lasagne (MAIDOTON)

No niin, kun maidottomat ei sitä juustoa saa syödä, joten lasagnet on jääny tekemättä tai ainakin ilman juustoa :) No juuston makua saadaan nyt Tofutti creamy smooth "Cheddar Style" juuston korvikkeen avulla. Pakkauksessa on 8 kpl aamupalajuuston tapaisia siivuja. Haju ja maku cheddar tyylinen, joten kun laittaa paketillisen näitä valkokastikkeen sekaan, niin johan on juustokastike. Hox: ainakaan meillä ei kukaan tykkää tuota juustonkorviketta syödä suoraan leivänpäällä, mutta ruoan valmistuksessa ihan hyvä.
Jauhelihakastike:
1 rkl ruokaöljyä
400 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
1 tlk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
1/2 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
ripaus valkopippuria
Jauhelihakastike: Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua kannen alla 10-15 min.
Juustokastike:
2-3 rkl maidotonta margariinia tai ruokaöljyä
n. 3/4 dl vehnäjauhoja
1 l kaurajuomaa (tai korvaa osa esim. 3-4 dl vedellä)
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus muskottia
1 pkt (152 g) Tofutti creamy smooth "Cheddar Style"
Sulata rasva kattilassa tai käytä suoraan ruokaöljyä, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää neste vähitellen koko ajan sekoittaen. Kypsennä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, ettei kastike pala pohjaan. Lisää mausteet ja sulata juuston korvike sekaan. Nosta pois levyltä.
Kasaa ainekset vuokaan : voitele vuoka, laita pohjalle jauhelihakastiketta ja juustokastiketta, asettele lasagne levyt päälle. Toista tämä kolme tai neljä kertaa. Muista jättää juustokastiketta sen verran, että se riittää peittämään päällimmäisen lasagnelevykerroksen.
Kypsennä 200 asteessa 30-40 min.
Kiitos herkullisesta reseptistä. Yli 20 vuoden maidoton elämä ilman lasagnea päättyi. Monena viikonloppuna olemme herkutelleet lasagnella!!
VastaaPoista