maanantai 13. huhtikuuta 2009

Machine, all broke at the same time

Onko kaikki koneet ohjelmoitu menemään rikki??
Ja vieläpä samaan aikaan??

Pyykinpesukone on reistaillut jo toista kuukautta. Pitänyt kummallista ääntä, ja nyt sitten viimeviikolla jättänyt ohjelmia kesken. Ohjelma on jäänyt junnamaan paikalleen suurinpiirtein samaan vaiheeseen joka kerta. Eri ohjelmilla kone toimii tai sitten ei. Eli normaali pesuohjelmalla "kirjopesu" , kesto noin 2 tuntia, kone jää miltei joka kerta junnaamaan paikalleen. Meillä on viitisen vuotta sitten ostettu LG intelloWasher FWD-14112FD  7 kg pyykkikone.

Mieheni on sitä yrittänyt korjata. Kone toimikin viimeksi kun pyykkiä pesin, elikäs eilen.




________________________________________________________

Sitten...   keskiviikkona 8.4. iltapäivällä meidän TV sanoi sopimuksensa irti.  TV oli kai noin 10 vuotta vanha ja hyvin palvellut. Liitännet ei kyllä enää pitkään aikaan ole pelanneet kunnolla. Esim toinen scart ei toimi, kuulokkeita ei voinut käyttää kun sekään yhteys ei toimi, Kameralta ei voinut katsoa kuvia tv:n kautta. Joten enteitä oli näkyvissä jo kauan. Niinpä sitten keskiviikkona ihan ykskaks ohjelma litistyi noin kymmenen sentin korkuiseksi viiruksi tv ruudun keskivaiheille. Tämän viirun keskellä oli noin kahden senttimetrin korkuinen valkoinen todella kirkas viiva. ja siinä se... mitään ei ollut tehtävissä.

Oltiin vuorokausi ilman telkkaria, ja hitsi kun se voi olla vaikeeta tämän ajan TV sukupolvelle ;)

Keskivikkona käytiin kyllä kattomassa telkkareita, muttei vielä ostettu.

Torstaina lähdin sitten Eetun kanssa kiertämään kaikki Tornion ja Haaparannan TV kaupat ja selvittämään millainen kannattaa hankkia. Meillä meni noin kaksi tuntia, ja palattiin kotiin tyhjin käsin. Mutta vertailtiin tietoja ja hintoja vielä netin kautta. 

Mitä saatiin selville??? : eli    LCD vai Plasma ??

- LCD TV on kuulemma teräväkuvaisempi kuin plasma

-Plasmassa on pehmeämpi kuva ja Kuvan liike/vaihto on sujuvampaa, jolloin rakeisuutta on vähemmän.

-HD ready vai FULL HD ??  No tv-lähetykset ovat Full HD tasoa vasta vuonna 2017. Monellako nyt ostettu  TV kestää sinne asti??  Kuulin ettei Full HD tv:t välttämättä näytä lähetyksiä kunnolla, väreissä saattaa olla virheitä tm. 

-Silläkin on väliä, mitä laitteita TV:n halutaan liittää. DVD, VHS, pelikonsoli, kamera, kuulokkeet... Miettikää miten TV:tä haluatte käyttää, niissä on eroja. (Esim. tuossa minkä minä ostin ei voi käyttää kuulokkeita, Mutta siitä kohta lisää.)

-Pidetäänkö TV    tv-tason päällä vai kiinnitetäänkö seinälle. Tv-tasoa käytettäessä; tv:n on kyllä jalat, mutta kannattaa varmistaa seinäkiinnikkeellä ettei TV pääse kaatumaan.

-Onko perheessä lapsia??  LCD Tv:n näyttö on pehmeä, jos lapsi kopsuttaa sitä lelulla tai piirtää siihen, voi tv olla pian entinen. Plasma TV:t ovat lasipintaisia ja lapsiystävällisempiä, ainakin jos TV on kosketusetäisyydellä esim tv-tason päällä. Mutta kuka laittaisi TV:nsä niin korkealle seinälle ettei lapsi siihen yllä??

-Näytön koko: LCD antaa enemmän vaihtoehtoja. Plasma ovat miltei järkeään 42" ylöspäin, eli jos tarvitsee pienemmän, niin vaihtoehdot ovat heikot.

-Hinnat:  LCD:t ovat halvempia kuin plasmat. Vertailkaa hintoja.

-Huomioikaa tv:n kotiin kuljetus. Kuljetettava pystyasennossa!!! Kysykää kauppiaalta ohjeita!

-Jotkut kaupat myyvät tv-vakuutusta. 3-vuoden takuu maksaa noin 90-100 Euroa. Jos TV menee rikki 2 ensimmäisen vuoden aikana, saa uuden telkkarin. jos kolmannen vuoden aikana niin maksetaan pieni omaavastuu osuus uudesta telkkarista.

Hox Hox: Jos nyt unohdinkin jotain, niin vertailkaa telkkuja esim netissä ja katsokaa tuotetietoja, kyselkää kauppiailta.. minäkin voin auttaa jonkin verran ;)

_________________________________________________________

Tästä päästäänkin siihen mitä minä valitsin.  Elikäs meillä on rajallinen tila TV:lle joten koko sai olla 32"-37" tuumaa. Meillä on 2-vuotias poika, joka kopsuttelee tv:tä joten ehdottomasti plasma. No sitten olikin niin että vaihtoehtoja Tornio-Haaparanta alueelta ei löytynyt. Ainoa tuohon tarpeesen oleva TV löytyi Haaparannalta El Giganten kaupasta. 

LG 32" plasma TV   32PG6000  Hinta: 6695,00 kruunua

Muut plasma TV:t olivat tosiaan 42" tuumaa ja sitä isompia.

Huonoa tässä mallissa ja ilmeisesti monessa muussakin, jos ei kaikissa (menetiedä), on se ettei kanavia pysty järjestämään. Ne ovat käytössä juuri siinä järjestyksessä kun kanavahaku on ne löytänyt.

-Aluksi olin kyllä sitä mieltä, että LCD se olla pitää, koska kaupassa juuri mikään tv ei miellyttänyt silmää. Kaikissa oli häiriöitä ja kuvat rakeisia. Joissain merkeissä/malleissa nopeasti liikkuva kuva sekoitti kuvan taustan rakeiseksi. Ainoa selkeä kuva kaupassa oli Grundig merkkisessä tv:ssä, mutta se on kai vaikea käyttöisin. Myyjäkään ei aluksi löytänyt säätövalikkoja kun pyysin esittelemään. Muut merkit ovat helpompia käyttää. Mutta, mutta... ei todellakaan kannata pelätä kuvien rakeisuutta kaupoissa. Nimittäin tuo minkä minä loppujenlopuksi ostin; sekin oli rakeinen kaupassa, mutta kotona kuva on selkeärajainen ja miellyttävä. En ole huomannut rakeisuutta kotona.

Suosittelen tätä mallia, mutta muistakaa omat tarpeenne esim, juuri niiden lisälaitteiden tarpeen mukaan!!

___________________________________________________________

TV:t näyttävät menvän rikki samaan aikaan kaikilla. Onko ne ohjelmoitu siten??

Sisarellani meni TV rikki noin pari viikkoa sitten, He ostivat  LG 42" Plasma tv:n (El Giganten) ja ovat tyytyväisiä.


Äitini jäi miettimään onko seuraavaksi heidän tv:nsä vuoro, kun ei kahta ilman kolmatta.

___________________________________________________________

Tietokoneen näytöllä näkyi eilen viiruja, joten saapa nähdä... ettei vain tuokin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti