perjantai 16. huhtikuuta 2010

16.4.10

Ajelulla ollaan. Mies pääsi töistä ja aloima viikonlopun viettoon. Tsiikaama josko muuttolintuja näkyis. Otin tämän läppärin mukaani ajankuluksi ja mikäs tässä on kirjoitellessa. Lapsille laitoin soimaan Lenni lokinpoikasen. Levy koneeseen ja kuuntelemaan niin lapsetkii viihtyy pitempään mukana. Sitten jos käytäs vielä mummolla hakemassa tälle äiteelle vähän sitä ”linimenttiä” niskakipuun. Viikon jo tuntunut siltä kuin jokin ois kireellä niskassa ja nyt se äity tosi pahaksi. Niskaa kuumottaa ja veto tuntuu jo ohimossakin. Oisko mitään apukeinoa imettävälle sopivaa?? kun ei noita tulehduskipulääkkeitäkään suositella.

Nim. apua kaivataan :)
__________________________________________________


Mietin tässä kuinka usein kehtaa pitää lapsen vapaalla esikoulusta? On niin paljon rennompi koko päivä kun ei tarvii ”kellon kanssa kulkea”. Kolmen lapsen saaminen aamulla liikenteeseen vaatii aikaa ja hermojakin. Kun siihen aamukiireeseen lisää vauvan kakkavaipan vaihdon ja vaatteiden vaihdon, kun tottakai se kakka tulee vaipasta yli juuri silloin kun on kiire. Nii ja puhumattakaan kolmivuotiaan kiukuttelukohtauksista, jotka tulee millon mistäkin asiasta: vaatteiden pukemisesta, rytyssä olevasta sukasta tm. eikä sitä kiukkua saakaan laantumaan ihan helpolla. Joskus se kestää jopa puolisen tuntia.
Mutta kun me saamme aloittaa aamun rauhassa. Pukea, syödä, jutustella, ja lähteä ulkoilemaan, niin jes… tämä on parasta äitiydessä.

Tänään mieheni veli vei pojan esikouluun, joten aamu sujui rauhallisesti ja mukavasti. Kävimme pienimpien kanssa mummolla ja ukilla kylässä. Pesin maton ja värjäsimme mummon hiukset.
Eskarilaisen haimme sitten mummon luo suoraan. Levitimme piirustusalustat, kynät ja paperit lattialle ja istahdin itsekin lapsille seuraksi. Huomasin että lapsetkin miettivät kovasti päivänpolttavia uutisaiheita. Eetu piirsi tulivuoren ja siitä purkautumaan tuhkaa ja lentokoneita lentämään tuhkapilven läpi. Näiden koneiden moottorit vain oli suojattu pölyltä ja tuhkalta. Niinpä niin. Ja pienempikin suttaili mustalla väriliidulla piirtämäni eläimet peittoon kun tuhka peitti ne. Just.

2 kommenttia:

  1. Tuleppa rakas kummipiika pyörähtään Pellossa niin tekasein sulle intsun elikäs pää ja hartiahieronnan. Tämä on siis "lahjakortti"sellaiseen kunhan ehdit tänne asti. t-merja

    VastaaPoista
  2. Ihanaa. Sitten pitäs vaan päästä sinne.

    VastaaPoista