torstai 15. huhtikuuta 2010

Ruisleipä, helppotekoinen




Näiden leipien tarvitsee nousta vain kerran, joten se jouduttaa leiväntekoa aika lailla. Sanoo siis mamma jolla on aina kiire ;) Ihana tuoksu Aniksesta ja fenkolista.



4 leipää



6 dl vettä

2 rkl voita

50-60 g hiivaa

1-1 ½ tl suolaa

3 rkl siirappia

1 rkl hienonnettua anista ja fenkolia

8 dl ruisjauhoja

8-9 dl vehnäjauhoja



1. Lämmitä vesi haaleaksi ja sulata samanaikaisesti voi.
2. Kaada seos taikinakulhoon ja liota siihen hiiva.

3. Lisää suola, siirappi ja mausteet. Lisää myös jauhot ja vaivaa.

4. Leivo taikinasta heti 4 pyöreää leipää. n. 2 cm paksut. Paina pienellä lasilla reikä leivän keskelle ja pistele leivät haarukalla.

5. Anna leipien noista noin 30 min liinalla peitettynä.

6. Paista uunin keskiosassa 225¤ noin 15-20 min.
Voitele valmiit leivät vedellä, jossa on hieman voita seassa. Anna jäähtyä liinan alla.


Huom. voit paistaa myös nuo "reiät" ota ne pois uunista aiemmin, etteivät ne pala.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti