torstai 15. huhtikuuta 2010

Rahkapulla

Tämä on aivan ihana pulla. Kelpaa tarjoilla vieraille. Näyttääkin hyvältä. Itse tein kaksi variaatiota yhdellä kertaa ja tässä kuvat niistä.

1. pullaa varten tarvitset

2 dl maitoa
25 g hiivaa
½ dl sokeria
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
n 5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sulaa voita
TÄYTE
1 prk maitorahkaa ( esim. sitruunan makuinen rahka)
1 prk kermaviiliä
2 munaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelysjauhoa (tai perunajauhoa)
Kivoja lisukkeita:
Voit laittaa ennen täytemassan laittoa taikinan pinnalle esim: rusinoita, persikka siivuja tai mantelimassa siivuja. Testaa vapaasti :)
Vuoraa noin 26 cm halkaisijaltaan oleva vuoka leivinpaperilla.


Tässä toinen variaatio paperin laittamisesta vuokaan.


Valmista pullataikina ja kohota se.



Erota taikinasta 1/3 reunan nauhoja varten. Painele taikina vuokaan pohjan kokoiseksi levyksi. Jaa loput taikinasta kahteen osaan ja pyörittele kaksi pitkää (noin 75 cm) ja ohutta nauhaa. Kieputa nauhat toistensa ympärille ja aseta nauha vuoan reunaa vasten. Kohota pohja liinan alla.


Valmista täytemassa: riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää rahka ja kermaviili, sokeri, vaniljasokeri ja maissijauho(tai perunajauho). Sekoita tasaiseksi.


Voitele pullan reunat kananmunalla.
Jos käytät lisukkeita esim. mantelimassa siivuja, kuten tässä kuvassa, levitä ne taikinan pinnalle ja kaada sitten täytemassa päälle. HUOM: mantelimassa kannattaa siivuttaa noin 1-2 ml paksuisiksi levyiksi. Paistaessa se sulaa löllöksi ja pullaa leikatessa tursuaa :) Tämän täytemassan olen tehnyt tavallisella rahkalla. Sitruuna ei mielestäni sovi mantelimassan kanssa.


Tämän pullan täytteeksi tuli sitten vain tuo täytemassa sitruunanmakuisella rahkalla höystettynä.


Paista pulla uunin alimmalla tasolla 200¤ noin 30 minuuttia. Kunnes reunat saavat väriä ja täyte hyytyy. Jos reuna meinaa tummua liikaa, niin peitä vuoka leivinpaperilla.
Anna valmiin pullan jäähtyä vuoassa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti